How to Authenticate LV Bag

Do you know how to authenticate Louis Vuitton by looking at photos before bidding on eBay? 
We have helped many buyers to authenticate designer items.  For your protection, we offer free tips on buying authentic Louis Vuitton:

  1. They should have a Date code and Serial number NOT a model number: Real LV has 6 character date code or serial number. From left to right, char 1 and char 2 are letters where char 3 to char 6 are numbers. If authentic, the char 3 is less than 1; the char 4 is higher than 8 with exception of 0; and, the char 5 and char 6 are numbers between 0 to 9. Vintage pieces may be vary from this rule; yet model number as code is big no no.  Every single multicolor item should have a date code that ends in the number 3 or 4 with no exceptions, Cherry Blossom for instance!
  2. Bar code? No such a thing. Bar code is only for LV associate carbon copy at the point of sale.  Bar code tag has never been issued to customer.  Be aware of those green envelope, bar code tag, card and care booklet spread out like pocker, BE CAREFUL!  LV Care booklet DO NOT come with monogram bags except cherries, vernis and multi-color items. A LV card and a receipt may be more helpful.  
  3. Stitching is perfectly hand stitched and proportionally aligned.  Sloppy light color and uneven stitching is sign of a fake.  Authentic hand stitching looks like that every seam is at approx 45 degree (not 135 degree, when you see one you will know what I mean by).  Machine stitching looks like many horizontal seam line up from head to toe.
  4. Whole sale? Reputable major reseller? Used LV Suppliers? No such a thing.  If wholesale LV bags are seen in listings or in an unverifiable private feedback listing, be very careful.  Louis Vuitton doesn’t approve any individuals to be the whole sale representative!!
  5.  The LV logo should not be cut off or used as a background, with very rare exceptions of vintage bags.  Yet, Ellipse, for instance, is an exception.  The LV logos are always line up horizontally and vertically, front to back vertically (if one piece of leather wrapped around), and side to side horizontally.
  6.  LV upside down on one side is natural when one piece of leather is wrapped around.
  7. Louis Vuitton straps are made from fine quality untreated cowhide leather which will appear a very pale yellow color.  Newer LV leather has changed to a whiter cowhide leather color.  They will all develop a natural patina, a dark honey color, over age.
  8.  Fake LV shape is often not dimensionally proportionate and may be of the improper size albeit the description can be copied over.  You may have to physically measure it to exam the authenticity.  Nevertheless, if the shape look odd to you, be careful. 
  9.  Louis Vuitton multi-color bag has 36 different colors.  The fake LV multi-colors use only 20 colors maximum on current replica market.
  10. Louis Vuitton never attaches or hangs tags to their merchandise. NEVER! 
  11.  Louis Vuitton Boutiques do not USUALLY leave plastic wrap on handles! The Store will rarely, although they do sometimes, leave plastic wrap on hardware or handles before presenting to customer.
  12.  Louis Vuitton Pleaty bags only use stonewashed destroyed denim jeans for the body of the bag.  Be aware of those clean, sharp, and very blue color fabric which is easy to differentiate.
  13. Louis Vuitton Chien (dog) carrier bag only use METAL in gold paint for the side screen to prevent animals sharp claws, NOT nylon mesh or other garment net.  Also, the interior is not canvas lined.  The interior is water resistant man made material for easy cleaning after carrying animals.   Well, don’t you think that they are common sense when design for an animal carrier?  These are the obvious differences between the real Sac Chien and the fake ones.
  14. Last but not least, LV logos are always symmetrically lined up, never misaligned or scattered all over the place!
  15. Let us know your thoughts or questions.  Thank you.

 

http://reviews.ebay.com/You-can-authenticate-Louis-Vuitton?ugid=10000000001237198

Advertisements

Kalap Virtual

Entahlah, karena emang butuh, atau karena laper mata, atau karena udah lama ga online shopping jadinya bulan ini tiba2 kalap aja kayak kuda dilepas dari kandangnya; membabibuta 😀

Dimulai dari promo2an di situs2 Groupon yang kadang penawarannya emang menggiurkan banget, dari bulan kemarin aja aku udah pesen; Plastic Shoe Box untuk sepatu2ku supaya terlihat isinya jadi ga lupa2 lagi punya sepatu apa aja, Handy Tool – sekotak kecil perkakas obeng dkk yang kayaknya handy aja buat para lelaki, eh tapi ternyata ada yang lebih praktis lagi model gantungan kunci :(, UnderWater Camera – suer yang ini impulsip karena dari dulu pengen banget untuk moto2 pas snorkeling, tapi ga tau lagi kapan mau ke laut lagi 😀 habis murah banget 55rb, dilanjut VouCher Menginap di Santika Yogya – karena kami emang berencana mengunjungi teman di kota wisata itu cuma belum beli tiket pesawatnya juga :D. Berikutnya berbinar2 pas liat Ride-On Luggage yang semacang trunki tapi harganya 1/3nya – berhubung suka ribet kalo travelling dan si kecil mau ultah jadi berasa pas aja untuk beli

Glory ??? Di Kota Kita

Tapi…gara2 beli buat si kecil, jadi merambah deh ke belanja mainan; Swim Vest – untuk pelampung pas renang karena selama ini masih pake neckring yang udah ga cocok lagi, Tenda Mainan – supaya di kamar ga bosen jadi bisa main rumah2an, dan berikutnya masih dalam rangka melengkapi fasilitas kamar saya beli Jilbab Organizer – untuk merapikan tumpukan kerudung saya.??
Tenda Anak Anak - Tenda Segitiga Pooh

Kemudian antara didorong rasa bersalah karena beli banyak banget buat diriku sendiri, aku jadi belanja buat yang lain deh; Arloji metal untuk si Bapak – karena murah banget, bagus dan itung2 kado pindah kerja deh soalnya ultahnya udah lewat, kemudian Sendal Rubi untuk siteman yang akan dikunjungi di jogja – sekalian menyalurkan kegemasan melihat barang2 pre-loved yang menggiurkan itu……berikutnya kayaknya mau beli Rok Anak Cewek untuk kado deh 😀 apa ditambah Diaper Bag untuk emaknya? Belum lagi tas tenteng hijau yang masih menghantui tidurku itu….ludes dehh duit rapelannn…

Jodoh kakiku

Nggak muluk2, ak cuma cari sepatu nyaman yang cukup cantik masuk kantor tapi tahan hujan, banjir, lumpur, kerikil Dan medan terjal lainnya. Minimal tahan setahun ga jebol deh.
Aku sudah coba sepatu plastik- panas, sandal kesehatan- dipelototin bos, sepatu kulit mahal -lecet, sepatu cantik- jebol, sepatu foldable -telapak kaki sakit karena sol tipis, sepatu trendy -mahal Dan kurang cantik. Rewel ya kaki gw…

Hari itu aku mau ngintip salenya pedder red karena sempet cocok, dilanjut Rotelli yang legendaris itu, lalu Gosh, bahkan Reebok yohji Yamamoto. Semua sebatas nyobain doang karena belum ada budget segitunya.

Pas ke TheGoodsDept maunya nyobain Melissa dan Toms, eh tapi malah ketemu flat shoes anyaman cantik beraneka warna natural; hitam, hijau daun, krem dan biru laut. Karena anyaman jadi adem dan enteng, karena kulit sintetis jadi tahan air, dan solnya cukup sturdy untuk jalan berbagai medan meskipun rasanya ringan. Berasa jalan diatas gabus deh :D. Labelnya BuihBuih, disamping nyaman dan harga affordable, ini sepatu pastinya Indonesia punya! Semakin sreg makenya.

Sejauh ini udah dipake naik turun ojek ke kantor, menyusuri trotoar senayan dan kehujanan dua kali, kakiku gak protes tuh. Yang belum teruji tinggal keawetannya aja. Kalo cocok pengen beli warna2 lain aaahh..

Sent from my iPhone

PhotoPhoto_buih

Vintage-looking wallet

I fell in love the moment I set eyes on them, when I found out it was a purse (not cosmetic case or mirror or other stuff I unlikely use) I grew even fonder despite the fact that it contain less than my other wallet and consume more space in my purse.I just want to carry it whenever I go

Photo

Sent from my iPhone

So this is what I’ve been waiting for…

Photo

it's been uhmm….a while now since the last time I'm??rummaging??sale store, and I miss it like a girl missing her daily dose of cupcake. The last one was the PP Pop Up market in which I miss DVF. That's probably it, I posses a deep disappointment there for not getting anything. Usually I could console myself by saying that I could use the money for the upcoming sale, but apparently nothing came. Oh you can't imagine the hollow feeling in my stomach everytime I think about the chance I lost. So when there's this sale on Coach, even though i'm not very keen on the brand, I went. not for the notorious bags, or purse, I'm in for the little things, the trinkets like scarf, twill, keychain, accesories, but mostly scarf yes i'm into fabric goods now. It's cheaper, it's luxurious nonetheless, I can wear it anywhere (neck, bag, head) and I can collect from many different brands. I'm almost??obsessed.

Mind you, this is the first time I came into a luxurious shop, a flagship store, a store that is located in the ground floor of a first class mall. Well I did come into a KS store (happen to be in PS too) when I found out they have a sale, but that time I came out empty-handed. This time I actually came out with a glossy paper bag of the brand. Owh how very fulfilling the feeling was. Well it was just a twill, a pretty and silky one, but I bought it! At the store!

But it doesn't feel complete, like something bigger is gonna come. Something better. Something multibrand, something cheap, something that could keep me hopefull the whole week prior and My heart feels it and it's waiting impatiently. So when it came, my heart just knew this is IT. Red Valentino, Canali, Francesco Biasia, Ferragamo, Hugo Boss, Jimmy Choo, Tommy Hilfigher are coming to sale town again (this must be like that last time on Feb)

Picture for Spectacular Premium Fashion Bazaar Sale up to 70% off, get add disc 10% & 0% installment

Scarves, am currently crazy about scarves. Maybe some pretty tops and camisole, vest, sackdresses? I don't know. I'm too excited. I want to go there everyday,just flipping over stuff and looking at those luxurious goods. *sigh

Outfit of the day: beige is my color

This is the last day at work before Easter holiday.I’d like to carry the holiday spirit the whole day so I wear my favorit color beige

Photo

Top: lace blouse over cropped cotton jacket with metal button (Cole, zara)
Bottom: brown bootcut cotton trousers ( unknown)
Shoes: calf skin studded flat ( geox)
Accessories: tangerine slingback travel set (unknown)

Sent from my iPhone